0

Emballage og miljø

Logo Genbrug

Skagenfood arbejder med en række projekter for at mindske det samlede madspild, sikre mere bæredygtighed og reducere CO2 aftrykket. Dette kan bl.a. opnåes ved at foretage løbende tilrettelser i vores sortiment og i vores valg af emballager.

Specialudviklet emballage

Skagenfoods emballage til ferske fødevarer er specialudviklet i samarbejde med Teknologisk Institut. Udgangspunktet har været at sikre den bedst mulige opbevaring, idet dette er altafgørende for bevaring af fiskens og øvrige kølevarers kvalitet.

Fisk og øvrige kølevarer opbevares sammen med knust is i emballagen, som herved sikrer en temperatur på 0-2° i minimum 24 timer. Fisk opbevares bedst ved 0-2°. Øvrige kølevarer opbevares fint ved 0-5°.

I den kolde periode af året kan emballagen holde den rette temperatur i flere dage ved opbevaring udenfor. Det afgørende er, at der er is i pakken for at sikre den rette temperatur. 

Sæt eventuelt hele flamingokassen ind i køleskabet, hvis du har plads til det. Så kan isen bl.a. holde fisk opbevaret helt optimalt i op til flere dage.

Fisk pakkes i flamingokassen ved, at der omkring fileterne lægges et stykke pergamentpapir, der beskytter mod udvanding, og i bunden af kassen placeres en sugemåtte, som opsuger alt smeltevandet fra den knuste is. 

Alle vores flamingokasser er produceret i Danmark.

Vi tilbyder at tage flamingokassen retur, ligesom det er muligt at indlevere flamingokassen til Føtex. Se herom nedenfor.

Flamingokassen kan også smides ud sammen med det øvrige husholdningsaffald.

Returtagning af flamingokassen

Hvis du putter den tomme flamingokasse i en klar plastpose med knude på (dette er et krav fra fødevaremyndighederne) og sætter den ud, når du skal have levering næste gang, så tager vores bud flamingokassen med retur.

Vær opmærksom på følgende ved returtagning:

  • Flamingokassen er helt tømt for indhold
  • Flamingokassen er sat det samme sted som de nye varer leveres
  • Buddet kan normalt ikke tage flere kasser med retur end buddet leverer grundet pladsmæssige hensyn

Flamingokasser der kommer retur bliver efterfølgende knust og genanvendt indenfor byggeriet, f.eks. til isolering. Denne løsning til genanvendelse er pt. under udrulning i 2018.

Indlevering af flamingokassen til Føtex

Du har også mulighed for at indlevere den tomme flamingokasse i en klar plastpose med knude på i kundeservice i din nærmeste Føtex. 

Vær opmærksom på følgende ved indlevering i Føtex:

  • Flamingokassen er helt tømt for indhold

Ved indlevering til Føtex bortskaffes flamingokassen sammen med Føtex's øvrige emballage.

FSC og genbrug

Alle vores papkasser er lavet af genbrugspapir og FSC produceret træfiber, der kommer fra FSC kontrollerede skove. Det betyder garanti for genplantning efter fældning og ordentlige sociale forhold.

Alle vores papkasser er produceret i Danmark. 

Papkasserne er velegnede til genbrug og vi anbefaler at du bortskaffer dem via genbrugscontainere.

Vores bakker som vi benytter til krydderier, løg og citroner i måltidskasserne er fremstillet af 95% genbrugspapir og 5% nyt papir.

Compostella posen

I vores Go Green Kasse gør vi brug af compostella posen, som er fremstillet uden brug af kemi eller anden tilsætning.